Penipuan Anwar dan keluarga, kejap bukan, kejap ya… macam coklat chipsmore ajer!!

Sumber : MalaysiaKini

KDEB: Penjelasan adik Anwar Ibrahim
Jun 28, 08 1:58pm

Rusli Ibrahim – adik kepada Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim – menjelaskan bahawa pelantikannya sebagai penasihat khas kepada presiden Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB) adalah tanpa pengetahuan Anwar dan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim.

“Kemasukan saya demi mempertingkatkan keuntungan syarikat dan memastikan KDEB akan terus menyumbang seiring dengan aspirasi kerajaan negeri di bawah Pimpinan Parti Keadilan Rakyat.,” katanya dalam satu kenyataan hari ini untuk menjelaskan kedudukannya.

kumpulan darul ehsan berhad kdebRusli juga menjelaskan bahawa kenyataan yang menyatakan beliau adalah penasihat KDEB ialah fitnah dan tidak berasas.

“Namun setelah desas-desus fitnah dan manipulasi jahat ini timbul dan saya juga telah berbincang secara mendalam dengan Datuk Seri Anwar, saya telah mengemukakan surat perletakkan jawatan pada 25 Jun 2008, 3 petang kepada Presiden KDEB,” katanya.

Sumber: Utusan Online

Adik Anwar nafi masuk KDEB

KUALA LUMPUR 27 Jun – Adik kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, Rosli, hari ini menafikan beliau pernah dilantik sebagai penasihat syarikat milik kerajaan negeri Selangor, Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB).

Menurutnya, dakwaan itu tidak benar sama sekali dan ia dilakukan bertujuan menjatuhkan maruah dan mengaibkan abangnya yang merupakan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR)

Beliau berkata, bekas Setiausaha Anwar, Mohamad Ezam Mohd. Nor seharusnya mengemukakan bukti mengenai perkara itu terlebih dahulu, sebelum mengeluarkan kenyataan yang kelak akan memakan dirinya sendiri.

”Dia (Mohamad Ezam) jangan lupa bahawa abang saya pernah menjadi majikannya. Justeru, sebelum membuat sebarang tuduhan yang menganiaya orang lain, dia patut fikir dahulu,” katanya kepada Utusan Malaysia.

Beliau mengulas laporan muka depan Utusan Malaysia hari ini yang mempersoalkan kemungkinan Anwar mengamalkan nepotisme dengan melantik ahli keluarga sebagai penasihat dalam KDEB.

Rosli menegaskan, beliau tidak pernah dilantik secara rasmi sebagai penasihat dalam syarikat tersebut.

Justeru, beliau tidak dapat menjelaskan bagaimana perkara itu kini boleh menjadi isu.

Bagaimanapun, Rosli mengakui, beliau mengenali Presiden KDEB, Datuk Abdul Karim Munisar sejak lebih 20 tahun lalu.

Katanya, sebagai rakan perniagaan, beliau ada memberi nasihat kepada Abdul Karim ketika Presiden KDEB itu berhadapan dengan masalah.

”Saya tidak terlibat atau mempunyai kaitan langsung dengan KDEB dan saya mempunyai syarikat sendiri.

”Sebagai adik kepada seorang yang berpengaruh, tohmahan seperti ini memang tidak dapat dielakkan,” ujarnya.

Beliau kesal dengan tindakan Mohamad Ezam itu yang sebelum ini pernah menganggap Anwar sekeluarga seperti keluarganya sendiri.

Menurut Rosli, anggapan itu kini telah berubah apabila Mohamad Ezam sanggup menikam ‘ahli keluarganya’ dari belakang.

Advertisements

DAP kafir harbi terus tunggang Nizar untuk hapuskan Ketuanan Melayu di Perak

Utusan terus dianiaya di Perak

IPOH 4 Julai – Kerajaan campuran negeri Perak meneruskan tindakannya memboikot akhbar Utusan Malaysia yang dituduhnya bersikap perkauman kerana memperjuangkan nasib orang Melayu.

Terbaru, kerajaan negeri yang ditunjangi DAP itu mengarahkan Majlis
Bandaraya Ipoh (MBI) supaya tidak mengeluarkan pelekat kereta percuma
kepada wakil media akhbar itu.

Sebelum ini, MBI mengeluarkan lima pelekat kereta kepada setiap agensi media massa termasuk Utusan Malaysia bagi kemudahan meletak kenderaan secara percuma.

Bahagian Perhubungan Awam dan Antarabangsa MBI dalam satu kenyataan
di sini hari ini menyatakan, kerajaan negeri telah mengarahkan pihak
majlis untuk mengeluarkan pelekat kereta percuma kepada semua pemberita
dan jurugambar media massa kecuali Utusan Malaysia.

”Oleh yang demikian, semua pemberita yang ingin memohon pelekat
kereta percuma MBI dikehendaki mengemukakan salinan geran kenderaan
masing-masing melalui ketua biro di mana mereka bertugas kepada Pejabat
Perhubungan Awam MBI bagi urusan selanjutnya,” kata kenyataan tersebut.

Kerajaan pakatan pembangkang di Perak sebelum ini mengeluarkan
arahan supaya semua jabatan kerajaan negeri tidak melanggan akhbar Utusan Malaysia keluaran Utusan Melayu (M) Berhad yang merupakan syarikat milik penuh orang Melayu pertama di negara ini.

Arahan memboikot akhbar Utusan Malaysia hanya dilakukan di dua negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang yang dikuasai DAP.

Tindakan kerajaan campuran Perak itu mendapat tentangan beberapa
pihak kerana dilihat sebagai halangan kepada kebebasan mendapatkan
maklumat.

Anwar dapat bantuan US kafir harbi… tetapi kenapa ya?

US warns against ‘politically-motivated’ probe

KUALA LUMPUR: Washington has warned Malaysia against any “politically-motivated” investigation or “prosecution” of PKR de facto leader Datuk Seri Anwar Ibrahim.

According to an AFP report, Tom Casey, spokesman for the US State Department, is quoted as saying:

“The main point for us is that the rule of law needs to stand above politics. And we would certainly oppose any use of law enforcement or judicial procedures for anything other than legitimate purposes of the law.”

Adding that Anwar had faced similar charges in the past and his conviction was overturned, Casey added, “So, we would hope that there’s not a pattern here.
“But, certainly, we would be concerned that anything that is done be done in a way that is appropriate, that is a legitimate investigation of charges that might exist under Malaysian law, and would not be anything that was a politically motivated investigation or prosecution.

Kenyataan daripada keluarga rapat Saiful

Assalamu’alaikum w.b.t. dan salam sejahtera.
Saya ialah salah seorang dari ahli keluarga Saiful, bapa saudaranya sebelah emak.
Sebagai permulaan, saya bersumpah dengan nama ALLAH, bahawasanya, Saiful dengan penuh kerelaan dan kesedaran serta dalam waras telah pergi ke HKL secara bersendiri ditemani oleh seorang pakciknya. Tanpa dipaksa atau dipengaruhi oleh mana2 pihak.

Nak percaya boleh tak nak pun takper.

Kami sudah beritahu padanya what are the consequences and implication if he proceed to file this case.

Least i can say is he told us ” I’ve got nothing to gain but alot to lose uncle, but in the name of ALLAH, I do this for the sake of this country, keluar dan beritahu kepada orang ramai apa yang telah berlaku. I sacrifice myself in this course.”
Actually, Saiful mengaku dia hampir-hampir hendak membunuh dirinya sendiri sebab tak sanggup untuk meneruskan hidup dalam penipuan, yang mana dia tahu secara jelas dan nyata perangai busok Anwar yang sebenar adalah benar belaka sebagaimana di tohmah.

Feel betrayed, malu yang amat sangat, marah, sedih bercampur baur.
Keadaannya seperti ditelan mati emak diluah mati bapak. Namun, demi kerana Allah dan negara tercinta, dia kata dia sanggup berkorban walaupun aibnya juga akan jadik tontonan dan paparan manusia. Walaupun kehilangan habuan dunia. Baginya, dia sudah menjalankan tugasnya sebagai hamba allah, dia tidak berhutang apa-apa penjelasan dengan manusia ramai.

Andaikata kalau tewas dimahkamah dunia,kami yakin dengan keyakinan haqqul hakiki bahawa di yaumil kiamah nanti kita akan dapat pengadilan dari yang maha Adil.!!
Tuan2, just imagine macamana punya hancur berkecai hati saya bila Saiful buat pengakuan ini!!! Ya Allah, tolong kejutkan aku dari mimpi ini!! Seriously, begitulah perasaan saya pada waktu itu. Mana taknya, saya selalu minta saiful jaga keselamatan dsai.

Give him some extra precautions. Musuh sedang menunggu silap shj. To me dsai is like a shining star that is going to be the greatest statesman of this nation..! Dialah yang akan menyatukan semua bangsa dalam ertikata yang sebenarnya…dan berbagai macam lagi perasaan dan harapan terhadap dsai. Tiba-tiba anak sedara yang kita dok bangga2kan nie, yang bekerja rapat dengan this towering figure nie,tengah buat nation building orang kata….dari mulut anak sedara kita sendiri menyatakan apa yang selama ini saya sangkal dan bangkang habis-habisan!!!…telah berlaku dan dilakukan kes naya nie terhadap anak sedara kita sendiri!!!!

Bagaimana untuk saya respons????

Disatu pihak anak muda yang saya kenal sedari lahir hingga dewasa. Yang kita tahu buruk dan baiknya. Apa makanan kegemarannya, sapa kawan2nya…yang biasa kita kendong dan dodoikan tatkala dari bayi lagi..!

Disatu pihak lagi satu tokoh pemimpin yang kita kagumi dan sentiasa mengikuti setiap perkembangannya, tulisan2nya, idea2nya, ceramah2 dan keberaniannya dalam menegakkan Hak rakyat dan orang2 yang tertindas?!! If you guys is in my place who would you choose??! And what is to believe???

Logically, living by today standards, Saiful orang paling bodoh sekali..! Anwar dah hampir2 menduduki kerusi PM…Saiful ialah setiausaha sulitnya. Bagi orang yang tahu bagaimana berpengaruhnya kalau jadik SS ni kepada tokoh sebesar cam Anwar nie….gila ke hapa nak gi report kes salah laku boss kau…?!

Kau buang satu peluang keemasan yang saya rasa ramai yang “mendendami” kedudukan itu. Kuasa, pengaruh, gelaran dan berbagai macam kemudahan terhampar didepan mata kau, engkau nak buang gitu ajer…hanya kerana nak buat tohmahan dan dakwaan palsu terhadap boss kau ni??! Where’s the logic behind this!!!??

Unless, perkara yang berlaku adalah benar-benar berlaku. Secara jujur saya percaya Saiful berani kerana dia benar….and we as family just advised him to go to HKL seek for forensic service and of course, in order to get that service, it is a must to make a polis report. Kami minta penyiasatan ini dilakukan secara sulit supaya pihak2 yang terlibat (Saiful dan DSAI) tidak diasak oleh public dan media. Tapi ntah macamana, cerita dah bocor…kawan saya kata diorang dapat sms lebih kurang jam 8 malam….Kami dah cemas campur geram, sebab takut kalau2 berlaku kejadian2 yang tidak diingini. Kami meminta pihak polis menjaga keselamatan Saiful agar dia tidak di apa-apakan. Iyalah, anything can happen in this time and moment.

Sedikit fakta diri dan keluarga saya. Semenjak sekolah menengah lagi, dr persatuan pelajar islam sampailah waktu bujang2, ikut perkembangan anwar dengan penuh semangat! Anwar masuk UMNO, aku masuk UMNO, anwar kena penjara, aku keluar UMNO.

Even, mak saya di johor tu, yang hardcore UMNO tupun, bole goyang pendiriannya terhadap UMNO kalau berdebat dengan saya dan adik-beradik saya, yang rata2 sokong pembangkang… Anwarpun ingat siapa arwah mak Saiful bekas pelajar yayasan anda…Saiful bercerita dengan rasa bangga bila dia kata dsai boleh ingat siapa arwah emaknya bila dia mention tentangnya depan anwar.

DSAI, tuan tahu, kita boleh berbohong seluruh alam tapi makhluk yang satu itu tidak boleh dibohongi iaitu diri kita sendiri.Kebenaran dari Allah itu pasti datang menjengah kita.
Hati saya sudah hancur berkecai, ditambahkan lagi, anak saudara sedarah sedaging…anak yang aruah emaknya amanahkan pada kami untuk menjaganya bila beliau “pergi”, terlibat secara langsung dalam terbongkarnya kes ini. Kami tidak beroleh apa2 keuntungan pun akibat isu ini. Tapi demi kerana membela penganiayaan yg berlaku kepada saudara kami, keputusan yang amat pahit dan berat terpaksa kami putuskan.

SEMOGA ALLAH MENYEBELAHI ORANG YANG BENAR DAN BEROLEH KEMENANGAN DUNIA DAN AKHIRAT.

Wassalam.

Anwar Menipu lagi

Nampaknya Anwar yang sentiasa menjadi binatang tunggang DAP kafir harbi dan Yahudi terus menipu pengikutnya yang tidak suka menggunakan otak untuk berfikir. Semua yang dikatakan oleh Anwar adalah benar belaka… dan segala yang buruk tentang Anwar adalah mustahil dan fitnah semata-mata

Anwar takes up refuge offer from Turkish embassy

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Anwar Ibrahim sought refuge at the Turkish Embassy at the invitation of its Ambassador to Malaysia Barlas Ozener.

The PKR de factor leader wrote on his blog at anwaribrahimblog.com that he had gone to the embassy because he feared for his personal safety.

“I was transported to the embassy earlier this morning (Sunday). I thank all those who offered to assist me in this time of need and am grateful to the Turkish ambassador for extending an invitation to me to seek refuge within the embassy,” he said.

Lihatlah laporan daripada Kedutaan Turki mengenai penipuan yang telah dilakukan Anwar. Malu lah.. kedutaan Turki pun tak nak bela manusia bernama Anwar nie.. pasal itu dia terpaksa keluar. Turki nilah negara yang tidak membenarkan pelajarnya memakai tudung ke Universiti… Anwar sememang nak menjadikan Malaysia seperti sebuah negara turki

June 30, 2008 16:40 PM

Anwar Was Never Invited To Turkish Ambassador’s Home, No Political Asylum Request

PUTRAJAYA, June 30 (Bernama) — De facto Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim, who is accused of sodomising an aide and is currently holed-up at the Turkish ambassador’s residence in Kuala Lumpur, was never invited to the diplomat’s home nor had he sought political asylum from the Turkish government.

Foreign Minister Datuk Seri Rais Yatim, after a meeting Turkish ambassador to Malaysia Barlas Ozener at Wisma Putra Monday, told reporters that the diplomat had clarified that Anwar was never invited to his house and that the opposition leader had gone there on his own accord.

“The Malaysian government accepts this explanation. Anwar is not at the ambassador’s house as an asylum seeker but as a guest. It has just been less than 24 hours. If he stays there for a longer period then we might have to take a different stance. The question of political asylum too does not arise,” he said.

————

Peringatan Pesanan Ibu untuk Pak Lah : Kerjalah baik-baik, jangan selalu berbangga diri

Oleh: ZULKIFLI JALIL dan AZIMI MUSTAPHA (utusan).

KAILAN HASSAN mengucapkan rasa syukur selepas menyaksikan anaknya, Abdullah mengangkat sumpah dan menandatangani surat cara lantikan Perdana Menteri Malaysia kelima.

KEPALA BATAS 31 Okt. – “Kerjalah baik-baik, jangan selalu berbangga diri dan lupakan orang bawah,” itulah pesan Datuk Kailan Hassan kepada anak sulungnya, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi yang dilantik sebagai Perdana Menteri kelima.

Sambil mengucapkan syukur dan terima kasih kepada Tun Dr. Tun Dr. Mahathir Mohamad kerana memilih anaknya sebagai pengganti, wanita berusia 80 tahun itu berkata, itulah harapan seorang ibu yang sentiasa mendoakan kesejahteraan anaknya.

Beliau yang tidak terlintas sama sekali Abdullah, 64, akan menjadi pemimpin nombor satu negara bagaimanapun bersyukur kerana anaknya menerima jawatan itu melalui peralihan kuasa yang tenang dan aman.

“Waktu dia jadi Timbalan Perdana Menteri pun, saya tak terlintas langsung dia nak jadi macam ini. Terima kasihlah kepada Dr. Tun Dr. Mahathir ambil dia jadi Perdana Menteri.

“Syukur juga peralihan berjalan tenang, tidak bergaduh. Itu yang saya rasa bagus,” katanya terharu.

Beliau ditemui pemberita selepas menyaksikan majlis angkat sumpah Abdullah sebagai Perdana Menteri menerusi televisyen yang disiarkan secara langsung oleh TV3 di rumahnya di Jalan Perak dekat sini petang ini.

Abdullah yang dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri pada 8 Januari 1999, diumumkan oleh Dr. Tun Dr. Mahathir, 78 sebagai penggantinya.

Ditanya adakah terdapat tanda-tanda awal waktu kecil bahawa Abdullah akan menjadi pemimpin besar pada hari ini, Kailan yang masih kuat ingatannya memberitahu: “Adalah… pernah waktu naik bas ke sekolah tu, orang cakap dia bersama dua kawannya akan menjadi pemimpin suatu hari nanti”.

Mengenai haluan Abdullah ketika kemelut politik pada tahun 1987 yang menyaksikan UMNO ketika itu berpecah kepada dua kumpulan, beliau berkata, kesetiaan Abdullah kepada UMNO tetap tidak berubah.

Selain Abdullah, Kailan mempunyai tiga orang lagi anak iaitu, Aminah, 62, Ibrahim, 56, dan Mohammad Tahir, 49, hasil perkongsian hidup dengan suaminya, Allahyarham Ahmad Badawi yang meninggal dunia pada 1977.

Abdullah yang mengangkat sumpah di hadapan Yang di-Pertuan Agong di Istana Negara petang ini merupakan Perdana Menteri kelima selepas Dr. Tun Dr. Mahathir, Allahyarham Tun Hussein Onn, Allahyarham Tun Abdul Razak Hussein dan Almarhum Tunku Abdul Rahman.

Semoga Tun sentiasa dalam limpah rahmat Allah SWT utk terus memandu rakyat ke arah kesejahteraan dunia dan akhirat.

Mangsa Homoseks Anwar Ibrahim