Khalil Ibrahim yang bodoh dan pejilat DAP kafir harbi

Siapa tak kenal Khalil Ibrahim yang merupakan bekas CEO Guthrie semasa Anwar Ibrahim memegang jawatan sebagai Timbalan Perdana Menteri dan juga Menteri Kewangan. Kejayaan Khalil Ibrahim dilantik sebagai CEO Guthrie bukanlah kerana dia seorang yang berwibawa dan berkarisma. Hakikat sebenarnya Khalil Ibrahim dilantik sebagai CEO Guthrie kerana sikap suka membodeknya.

Antara orang yang suka dibodek dan dikipas oleh Khalil Ibrahim ialah Anwar Ibrahim. Kebetulan pula nama bapa yang sama menyebabkan Khalil Ibrahim senang untuk dia kipas Anwar Ibrahim. Maka, tidak hairanlah dengan kehebatannya membodek dan mengipas Anwar yang juga Menteri Kewangan, maka Khalil yang tiada wibawa ini telah berjaya dilantik sebagai CEO Guthrie.

Sepanjang tempoh pentadbirannya sebagai CEO Guthrie, tiada sebarang kecemerlangan atau pembaharuan dibawa olehnya. Jika orang lain yang bukan kaki bodek seperti Khalil Ibrahim memegang jawatan CEO sudah tentu pelbagai pembaharuan telah dapat dilakukan. Sepanjang memegang jawatan CEO, Khalil Ibrahim hanya berpuas hati dengan menerima gaji buta tanpa membawa sebarang perubahan penting dan apa yang perlu dilakukannya bagi memastikan kekal sebagai CEO ialah membodek dan mengipas bontot Anwar Ibrahim.

Kini, hasil bodekannya dia dilantik sekali lagi sebagai MBB Selangor oleh Anwar Ibrahim. Hebat sungguh bodekan Khalil ini hingga Anwar sekali lagi berjaya dikipaskan bontotnya untuk diberikan jawatan penting ini.

Apa yang pasti selepas menjadi MBB selama tak sampai 2 minggu, isu utama yang dibawa oleh MBB Khalil ialah project ternakan moden kandang babi di Sepang. Mula-mula wang rakyat RM 100 juta diwar-warkan akan di ‘sedekah’ untuk digunakan sebagai pelaburan projet mega babi itu. Bila rakyat bising, dia cakap duit RM 100 juta itu akan diperolehi daripada pelaburan syarikat swasta.

Bila rakyat masih bising, dia cakap dia hanya meneruskan projet kerajaan BN sebelumnya. Wei… sedarlah sikit bahawa kamu dah berkuasa, jangan terus dengan mindset parti pembangkang yang sibuk cari salah kerajaan. Kalau kerajaan Selangor BN dulu salah, buang sahaja projek babi mega tu. Ini tidak daripada peruntukan RM 100 juta, kamu dah naikkan sehingga RM 485 juta. Banyak cantik muka anda ya MBB Khalil. Ini arahan daripada Teresa Kok?

Tak sampai seminggu selepas itu “Queen Control” Khalil Ibrahim pula mengumumkan projek mega China Chinese Town City pula. Tujuan projek ini tidak lain dan tidak bukan untuk meramaikan kaum pendatang Cina daripada China. Ini memang niat jahat daripada Teresa Kok untuk mengurangkan majoriti bangsa Melayu di Selangor. Ia juga merupakan strategi licik DAP kafir harbi menghakis kuasa politik bangsa Melayu di Selangor.

Lepas tak sampai 4 bulan, MBB Khalil sekali lagi memecat jawatan NaiB Cancellor Universiti Industri Selangor  (UNISEL) yang merupakan hasil usaha gigih Dato Seri Khir Toyo membinanya. Prof. Dato, Dr. Razali Agus diberi notis berhenti kerja selama 24 jam. Ura-ura mengatakan bahawa MBB Khalil ingin melantik bukan Melayu sebagai Naib Chancellor UNISEL yang baru. Ini juga arahan daripada “Queen Control” Teresa Kok  yang baru. Sampai hari ini, masih senyap lagi siapa yang bakal dilantik menjadi Naib Chancellor, atau saya yang terlepas kapal. Harap-harap orang Melayu Islam masih diberikan jawatan penting ini, jika tidak saya harap Sultan Selangor masuk campur dalam perkara ini.

Lepas itu, 2-3 hari yang lepas MBB Khalil merapu lagi dan saya yakin sekali lagi atas arahan “Queen Control” Teresa Kok.  MBB Khalil memberikan cadangan supaya quota UiTM dibuka kepada bangsa bukan Melayu. Kenyataannya ini ternyata hanya bersikap mencari populariti di kalangan bukan Melayu semasa kesibukan Pilihanraya kecil Permatang Pauh. MBB Khalil sedar dia tidak mempunyai sebarang kuasa untuk mengubah dasar UiTM tetapi tetap membuat cadangan yang merapu dan tidak masuk akal ini. Ini adalah semata-mata berniat jahat dan bertujuan untuk menjadi popular di kalangan bukan Bumiputera. Dah tahu dia tidak ada kuasa MBB Khalil ini sepatutnya tutup sahaja mulutnya yang berbau busuk dengan najis babi itu.

Kita sebagai bangsa Melayu beragama Islam harus sedar bahawa 10% kuota yang disarankan oleh MBB Khalil itu cukup banyak. Menurut perancangan UiTM, mereka meletakkan sasaran seramai 130 000 (130 ribu) pelajar UiTM dalam satu-satu masa menjelang 2010. Jika 10% quota diperuntukan kepada bukan Bumiputera, ini bermakna kita telah menghalang dan menyekat 13 000 ( 13 ribu) anak Melayu/Bumiputera yang miskin dan tidak berkemampuan daripada mendapat peluang pendidikan di peringkat IPTA secara percuma/ termurah di Malaysia.

Alasan bahawa pelajar UiTM sekarang tidak kompetitif tidak masuk akal. Alasan pergaulan dengan bukan Bumiputera menyebabkan mereka menjadi kompetitif tidak menjadi isu. A

dakah MBB Khalil boleh menjamin bahawa pelajar-pelajar tersebut akan bersaing dengan sihat. Apa yang pasti ialah bangsa Melayu akan bergaul bersama-sama bangsa Melayu dan bangsa Cina hanya bergaul dengan bangsa Cina serta bangsa India hanya dengan bangsa India. Ini sudah banyak berlaku dalam IPTA-IPTA yang lain. Pergaulan antara bangsa berbeza amat sedikit sahaja dan alasan ini tidak boleh diterima sama sekali. Jika dilihat penuntut Malaysia yang menuntut di luar negara, kita lihat majoriti mempunyai mindset yang sama, mereka hanya bergaul dengan penuntut Malaysia sahaja. Tidak hairanlah jika saya katakan terdapat pelajar Malaysia walaupun sudah 5 tahun belajar dalam Bahasa Inggeris dan pendidikan British tetapi masih tidak dapat bertutur dengan fasih dalam Bahasa Inggeris. Tidak kurang juga yang melanjutkan pelajaran dalam Sarjana (Master) dan PhD tetapi masih tetap ditahap yang sama, Mereka ini apabila pulang ke Malaysia akan selesa bekerja dalam kerajaan dan GLC dan berbangga serta membesar diri kerana belajar di luar negara. Sibuk mengatakan di UK, ada itu dan ada ini tetapi bila disuruh bertutur dalam bahasa Inggeris, memang hancus…

Saya memang berjanji sudah agak lama untuk menulis sebuah artikel bertajuk “Melayu MNC vs Melayu Gomen/GLC”. Sememangnya banyak yang boleh dikupas mengenai isu ini dan akan membuka minda bangsa Melayu. Tetapi sayang saya tidak mempunyai kesempatan untuk menulisnya buat masa ini.

Advertisements

9 Responses

  1. Firasat Hamba bertiga:
    (maaf guna bahasa pasar@komik)
    Nuar suka main belakang> Dap main belakang Nuar. Tapi Pas depan2 dah kena main.Nuar/Kalid dah tua, pelapis PKR lemah.

    Andaikan Nuar & Kalid Mati:
    Bila Nuar Mati tiada pelapis PKR. Kalid pun dah nak mati juga. Mungkin Azmin (muka tak boleh percaya- kata tukang telek).

    Nurul Izzah jadi PM boneka, Lim Kit Siang PM, lee kwan yew jadi menteri mentor. mungkin dah mampos tapi gaji dibayak kepada tokong lee kwan yew.

    Ketika itu mungkin kekakauan berlaku, Kalau ikut kabinetnya Bayangan:
    Menteri Pertahanan Lim Kit Siang, Menteri Dalam negeri Karpal Singh berjaya mengawal Malaysia dibantu PAP dari singapore yg ada lebih 100 pesawat jet.

    Malaysia cuba dijadi republik ketika kacaubilau berlaku .

    Opps tapi jangan terperanjat, US dan UK akan pertahan Malaysia kerana sentimen mereka anti 2 yang cuba jadi kuasa dunia baru. dan simpanan mnyak ke2 terbesar berada di sempadan Philipina, Malaysia, Indonesia.

    Kuasa tuhan dan doa orang mukmin, sekali lagi menyelamatkan bangsa bukan caucasian dari malysia yang meletak tawakkal kepada Allah.

    Kerugian:
    Namun kesannya memakan masa panjang. Renungkanlah jika ini berlaku (Nuar jadi PM & mati mengejut) Melayu, Cina, India, Sabah, Serawak akan berlaku ‘transience response to steady state’ yang agak panjang mungkin sehingga 100 tahun.BN & PR & PAP juga rugi dan berkubur.

    Orang yang hidup ketika ini menerima musibah dari ketamakan, kerakusan berkuasa dan ego golongan 10 atau 20 orang gila diatas piramid sosiopolitik sempit Malaysia-Asia tenggara.

    Lebih jauh lagi kita di Asia dimainkan secara halus dari-secret order dari NWO- mungkin dianggotai Nuar (sama ada dia sedar atau tidak)ini.

    Siasatlah apa itu NeoCon, Freemason, Skull & Bones and Matrix of the world- eyes of pyramid USD1 dollar. Mengapa perlu mengundi selepas perang Jepun & Nationalism, Merdeka day secara seragam?

    ,,abaikan jika ini tidak benar,,

    P/S: Khalid (jilat DAP) bodek Cina & India kuota 10% permulaan Lama2 50%.

    Pendapat saya kpd golongan India termiskin mungkin boleh tetapi kena siasat peratusan graduan/profesional mewakili India (terutama dari bekas2 peladang kecewa). Orang Cina tanpa biasiswa boleh masuk IPT dalam dan luar 90% mampu dan bukan setakat hantar belajar tapi buat kolej & U uu diorang mampu.

  2. Apa sudah jadi pada otak Khalid tu.. Macamana melayu yg miskin dan susah boleh percaya pada manusia yg tidak mengenag budi dan jasa pejuang bangsa yg terdahulu.. cth kacang lupakan kulit, si tanggang moden penderhaka kepada ibu.. anak bangsa yg derhaka kepada ibu pertiwi.. Ayuh bangkitlah anak melayu selangor. Buang pengkhianat ini…

  3. Jika Uitm bukakan kuota 10% kpd bangsa lain, apa yg tinggal pd org Melayu? Semua hendak diberikan & dikongsi bersama.

    Cukupla kita sekadar berkongsi keharmonian, kestabilan ekonomi negara dan harga minyak mahal bersama, tak perlu nk bermurah hati utk kongsi semuanya.

  4. khalid ni bengap dan bebal.
    dia ikut sedap mulut je kluar statement.
    otak dia letak kat lutut, pasai tu tak sempat nak pikir.
    bila dah salah, tak nak ngaku. bodo punya khalid.
    orang selangor (yg undi PR) pun bebal jugak .
    korang mesti suka kan benda ni!

  5. sikit sgt 10% minta lah 50%…..khalid tu melayu ke??…

  6. memang bebal pun khalid tu….
    ikut telunjuk dap yang nak menjahanamkan orang melayu……..

  7. Negarakukor+Pakar Dunia+Pembela Nuar……..hamba pun pikir gitu. NWO.

    Nuar tu agen Illuminati, agaknya

  8. Kenapa la aku dpt Menteri Besar yang nak menjahanamkan orang Melayu sendiri.

    Jauhkan la lepasni, dapat PM yang menjahanamkan negara dan orang Melayu.

    Jauhkan la dari AL-Juburi.

  9. teresa kok nk buka chinese town city berdekatan shah alam yg merupakan majoriti melayu yg kebanyakannya kaya-raya..betapa jahat n busuk hati si kafir laknat..silap2 ladang babi pun dibukanya di shah alam..

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: