DAP kafir harbi monopoli kerusi Ahli Majlis Daerah Kuala Selangor

KUALA SELANGOR :
Sudah jelas dan terbukti DAP mengambil peluang dan memanipulasi dalam pemilihan Ahli Majlis Daerah khususnya Kuala Selangor. Tindak tanduk DAP ini secara sengaja memperkecilkan kredibiliti parti sejawat PKR dan PAS dalam Pakatan Rakyat.

DAP mengambil peluang untuk memberi hadiah kepada sekutu dan kroninya dengan mengorbankan hak pembayar cukai tempatan. Prinsip asas berkerajaan tempatan diketepikan dengan mudah. Malah, unsur kronisma mula terserlah.

DAP sudah mula bermain api. Manakala MB Selangor tidak kisah dan membiarkan api itu marak menyala.


Dalam pilihanraya umum yang lalu, Parlimen Kuala Selangor menawarkan 3 kerusi DUN. Satu memihak kepada Barisan Nasional di Jeram, manakala Bukit Melawati dan Ijok memihak kepada PKR dan PAS mengungguli Parlimen Kuala Selangor.

Apabila Selangor jatuh ke tangan PR, di Kuala Selangor, seperti ribut bekas ahli-ahli MCA menubuhkan cawangan DAP terutamanya Pasir Penambang dan Jeram.

Pengamat politik daerah ini tahu benar siapa sebenarnya yang benar-benar DAP dan siapa sebenarnya sesumpah. Dengan anggaran awal DAP akan mendapat 3 atau 4 kerusi Ahli Majlis di anggap memadai dan bersesuaian dengan kehadirannya yang kecil.

Kejutan demi kejutan berlaku. Kini DAP mendapat 7 kerusi. PKR 6 kerusi dan PAS 6 kerusi, selebihnya diisi dari NGO dan profesional. Terdapat sedikit pertukaran saat akhir dimana Azmi Ahmad ditukar menggantikan Dr Idris manakala Hj Kudus digantikan dengan En Zainal dari Permatang.

Hanya 2 wakil DAP anak tempatan ia itu Low Tan dan Tan Hon Li, manakala Kwi Ai Mei juga dikenal pasti mewakili DAP tetapi diletakkan atas tiket NGO. Ketika pertemuan menerima watikah, Kwi Ai Mei tersasul menyatakan ia wakil DAP.

Kalangan DAP tempatan sendiri sukar mempercayai Kwi Ai Mei boleh terpilih.

Selain mengisi kouta nya dengan memberi laluan kepada Khairul Anwar Ahmad Nor, Ang Boon Teck, Ahmad Bongsu Hamid Tuah, Selvandran Ponglidian semuanya adalah dari luar. Ang Boon Teck diberitakan seorang sepupu YB Sekinchan Ng Sue Lim (kronisma).

Ini bermakna DAP mendapat 7 kerusi kesemua melalui manipulasi NGO.

Ahmad Bongsu pernah bertanding dalam Pilihanraya atas tiket DAP, Khairil Anwar adalah anak kepada bekas pengerusi DAP Ahmad Nor. Jelas sekali DAP mahu membalas jasa pemimpin lama mereka dengan mengorbankan hak pembayar cukai Kuala Selangor.

Adalah amat mengelirukan mengapa DAP mengambil tindakan ini dan tidak menghormati pembayar cukai Kuala Selangor.

Tindakan ini akan mencalarkan perasaan PKR dan PAS. Tindakan ini adalah permulaan kepada kehancuran Pakatan Rakyat. Sudah nampak kegelisahan beberapa pihak. Ada juga pendapat yang mahukan PAS tarik ‘hand brake’ untuk menghentikan gelagat lucu DAP dan Tan Sri Abdul
Khalid Ibrahim. – Selangortoday.

Advertisements

4 Responses

 1. sudah terang lagi bersuluh….pas & melayu dlm pkr terang terangan dah jadi kuda tunggangan DAPig.
  DAPig menang & bolot semua, pas & pkr yg ternganga kelelahan.
  Sedarlah wahai org2 Melayu…bukakan mata & pintu hati mu. Bersatulah, selamatkan agama, bangsa & tanahair tercinta ini dari DAPig kapir laknatuAllah.

 2. PKR dan PAS dah kena tipu hidup-hidup dengan DAP, tapi yang herannya mereka ini buat bodoh aje macam dah kena pukau. Heran betul..

  PKR itu boleh ler di tolak tepi sebab ia parti campuran tapi yang PAS ini sebuah parti Islam sanggup di perkudakan oleh DAP … Mungkin dia kata ini sudah ketentuan Allah Taala … nak buat macam mana Aku Redha … Kalaulah BN buat macam ini .. esok lusa datanglah ayam-ayam sabung PAS datang hantar memorandum bantahan .. dan buat ceramah-ceramah ..

  Itulah hakikatnya PAS sekarang kerana dendam terhadap UMNO bersetongkol dengan orang kafir menjatuhnya saudara Islam sendiri..

 3. Sekali lagi PAS dikeldaikan oleh DAP…..Syabas PAS kerana menjadi bodoh-

 4. Suatu perkhabaran yg amat menyedihkan, suatu peristiwa yg amat mengaibkan, apakah bala yg datang ini? Kehidupan umat melayu islam yg terhimpit akan makin tersepit, andai ini berterusan suatu hari nanti suara2 raungan tangisan anak cucu melayu meratap sambil menyumpah generasi terlebih dahulu kerana tidak mampu mempertahankan hak2 mereka.. Kalau hari ini org2 melayu islam menyokong kafir harbi ini dikatakan sebagai diperkudakan atau dikeldaikan… tidak mustahil sedikit masa lagi mereka akan dibabikan…
  Pasal org pas yg nampa mcm kena cucuk hidung ni… kawan agak mgkin dah dibagi minum susu babi kot… kata org susu babi tu lebih kurang sama je power dia dgn nasi kangkang…. maaf kalau terkasar bahasa… marah kerana kafir2 harbi tu buat kita macam tak de maruah…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: