Lim Guan Eng tak tahu malu vs Pak Lah yang pendek akal

Dulu DAP kafir harbi inilah yang begitu lantang menolak rancangan Jalan Lingkaran Luar Pulau Pinang (PORR) kerana pelbagai alasan tak masuk akal. Tetapi, kini setelah memerintah kerajaan Pulau Pinang DAP kafir harbi ini cukup lantang meminta perkara-perkara yang tidak patut mereka desak. Tetapi, pada hari ini kerajaan negeri di bawah keluarga Lim kafir harbi meminta bayaran pampasan sehingga RM4.7 billion.

Sememangnya apabila Pak Lah yang pendek akal mengumumkan pelbagai project seperti monorel, jambatan Pulau Pinang kedua serta projek lama PO. Saya betul-betul dapat merasakan dia seorang pemimpin yang kurang cerdik dan tidak terlalu kurang ajar jika saya cakapkan Pak Lah ini sebenarnya bodoh kerana tidak memikirkan impaknya kepada masyarakat Malaysia secara umum.

Cuba anda bayangkan bahawa faedah daripada pembinaan projek tetra hebat itu hanya akan dapat dinikmati oleh penduduk di pulau sahaja yang pada masa tersebut telah nampak jelas mula menyokong DAP kafir harbi. Manakala orang-orang Melayu Pulau Pinang yang rata-rata tinggal di Seberang Prai akan tidak mendapat faedah langsung jika ada pun mungkin impaknya amat kecil.

Sikap bodoh Pak Lah yang cuba memikat hati pengundi bukan Melayu dengan menjanjikan pelbagai projek menggunakan wang Petronas adalah tindakan yang tidak masuk akal.

Saya yang tidak mempunyai pengetahuan dan pengalaman politik mendalam sudah dapat membaca bahawa ramai bukan Melayu sudah mula memakan umpan perkauman yang dimainkan oleh DAP kafir harbi melalui blog-blog pemimpin mereka serta pengikut pro DAP kafir harbi. Saya amat dikenali di kalangan rakan-rakan sebagai seorang yang suka membaca dan akan menghabiskan masa membaca pelbagai informasi tidak kira melalui Internet, ebook, audiobook ataupun buku tradisional bercetak.

Sikap tidak suka membaca Pak Lah menyebabkan dia kurang bijak dan sering membuat keputusan yang salah dan tidak tepat. Ditambah pula dengan sikapnya yang ingin menjadi popular. Dalam artikel terdahulu, saya pernah tegaskan bahawa hampir semua buku yang saya baca mengenai menjadi pemimpin hebat, anda tidak boleh menjadi pemimpin yang popular. Ini kerana tindakan dan keputusan pemimpin yang hebat hanya boleh difahami oleh 5% pengikut, pekerja atau rakyat. Jadi, keputusan tersebut akan sering menjadi tidak popular keran 95% orang bawahan tidak memahaminya. Tetapi, selepas zaman beredar, barulah mereka ini menyedari betapa hebatnya keputusan dan tindakan pemimpin agung itu.

Berbalik kepada kes PORR, sekarang ini selepas memerintah negeri Pulau Pinang, DAP kafir harbi mula menuntut janji yang ditaburkan oleh pemimpin kurang cerdik seperti Pak Lah ini… Malah, mereka mengatakan BN ‘buruk siku’ dan sebagainya.

Hakikatnya, jika PR benar-benar mementingkan keselesaaan rakyat Malaysia secara keseluruhannya, mereka patutnya melupakan projek super mega. Tetapi disebabkan PR hanya memperjuangkan bangsa bukan Melayu, maka mereka akan meminta projek ini kerana ianya memberi banyak faedah kepada penyokong DAP kafir harbi. DAP kafir harbi tidak pernah cuba memperjuangkan rakyat Malaysia terutamanya bangsa Melayu. Setiap tindakan dan perjuangan mereka hanya ingin memastikan Ketuanan Melayu jatuh tersungkur.

Advertisements

4 Responses

 1. Ehemmmm….kurang sedap sikit statement ” Pak Lah pendek akal tu…

  Ada apa apa boleh dibantu ?

  Kalu nak serang, serang DAP cukuplah…

  Jangan kita ‘dok perli’ pulak.

  Bukan suruh memuji tetapi kesian penasihat penasihat di tepi kiri kanan Pak Lah dah jadi pendek akal juga dek kata kata saudara.

  Saya setuju keputusan dihentikan projek ke Pulau Pinang..atas alasan berhemah : ‘ krisis minyak’..

  Salam perjuangan..

 2. Begitulah, dulu dia orang yang beriaya-iaya sangat membantah, sekarang ni beri tekanan suruh teruskan pulak….
  Dah nampak dah.
  Bersatu & sedarlah wahai orang2 Melayu sebelum semuanya terlambat…

 3. negara kita dipimpin oleh kerajaan BN,maka agak kurang manis jika Pak Lah seorg yg dipersalahkan..mgkn agenda Samy Vellu sbb dulunya dia menteri kerja raya.lupkan ttg itu,berbalik kisah PORR yg sememangnya menunjukkan DAP bermulut dan bermuka manis..cina semua bermuka manis sbb tu melayu ramai kena tipu..melayu kena bersatu untuk majukan ekonomi sesama kita di bawah payung UMNO..hentikanlah bergantung kepada kaum cina yg sesuka hati menaikkan harga brg2 keperluan terutama menjelang raya..mmg laknat kafir ni…

 4. Kita dah faham.. kafir harbi ni wajib ditentang… namun bila dibaca artikel ni dan komen saudara2 kita, kita nampak ada benda yg berselisih antara kita… Kita nak bersatu melawan kafir harbi ni jadi harap sama2 lah kita letak ketepi perkara2 yg boleh membuatkan kita berpecah dan jauh hati satu sama lain… Pasal org2 besar kita tu.. kita serahkan pada ahli2 UMNO putuskan.. Kita org melayu islam mesti bersatu dan tak kira siapa yg akan menerajui pimpinan negara kita tetap kena berjuang utk melayu.. mungkin perkara2 bersangkutan dgn UMNO boleh dibincangkan diforum lain atau diartikel lain dgn cara ilmiah dan bersopan santun… kita taknak kafir2 harbi bertepuk tangan melihat kita bercakaran… tapi kalau mereka melihat kita berbincang nescaya mereka akan gentar kerana mereka tahu kita akan menemui formula mengali kubur utk mereka…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: