Majlis Peguam Anjing Peliharaan DAP harbi perlu mohon maaf pada semua rakyat Melayu Islam

Sumber http://www.akubencipaklah.blogspot.com

Merujuk kenyataan akhbar yang telah dibuat oleh Perdana Menteri berkenaan isu Kontrak Sosial yang baru-bari ini didebatkan secara terbuka oleh Majlis Peguam.
[Berita ini dipetik dari Utusan On-Line hari ini – 30 Jun 2008]

Justeru itu sebagai anak melayu yang “marah” dan “terasa di hina” apabila hak-hak dan ketuanan kami disentuh dan dibicarakan dalam forum terbuka yang membincangkan soal “Kontrak Sosial” yang di anjurkan oleh Majlis Peguam pada hari Sabtu lepas iaitu pada 28hb Jun 2008 yang berlangsung di Auditorium Majlis Peguam ingin menegaskan supaya mereka-mereka yang terlibat di dalam menganjurkan majlis ini supaya – membuat “Permohonan maaf secara terbuka” kepada semua orang melayu dan masyarakat lain yang ada dinegara ini mengenai isu-isu yang telah disentuh di dalam majlis tersebut.

Ini kerana Pak Lah sebagai Perdana Menteri Malaysia dan juga wakil dari orang melayu juga telah melahirkan rasa bimbangnya serta tanggungjawabnya sebagai Perdana Menteri Malaysia yang sentiasa ingin memastikan rakyatnya hidup aman, damai dan bersatu padu tanpa ada rasa syak wasangka sesama agama dan bangsa yang ada di negara ini. Beliau juga menyatakan ketidak-layakkan ahli-ahli panel yang terlibat dalam isu ini membincangkan hal-hal berkenaan hak dan kedudukan orang melayu di negara ini.

Permohonan maaf ini juga adalah sebagai tanda menyesal dan berjanji yang ianya tidak akan berulang lagi dimasa hadapan. Itupun sekiranya Majlis peguam sentiasa menghormati serta menyokong apa jua keputusan Perdana Menteri sebagai Ketua Kerajaan Malaysia hari ini dan kenyataan yang beliau keluarkan dan nyatakan.Beliau juga menegaskan bahawa kontrak sosial dan ketuanan Melayu itu telah dipersetujui bersama oleh pemimpin dan rakyat pelbagai kaum sejak negara merdeka.Menurut beliau lagi belum pernah terjadi lagi akan keberanian kumpulan tertentu mempertikaikan dan mempolitikkan isu ini. Andalah (Majlis Peguam & Panel yang terlibat) satu-satunyer kumpulan paling berani mempertikaikannya setelah negara ini merdeka sejak hampir 51 tahun.

Sekiranya Permohonon maaf ini telah di buat. InsyaAllah saya yakin bahawa semua orang melayu bersedia memaafkannya dan sekiranya permohonon maaf itu lahir dari penyesalan atas apa yang berlaku, keikhlasan dan kejujuran mereka terhadap orang melayu itu sendiri dan juga mengakui akan hak-hak dan ketuanan melayu di negara ini.

Sekian. Terima kasih. Silakan yang arif !

Yang Benar,
Anak Melayu Petaling Jaya

Advertisements

2 Responses

 1. Jangan tunggu dihadiah peluru baru nak sedar….

  tahap kesabaran kami ada hadnya…

  Bagi betis nak paha….

  Bo*** punya orang …

  Inilah bahana PKR jadi ‘si kitul’ dalam ‘Melaka’ moden.

  Sekarang baru rasa ‘penangan’ ‘liwat’ saipol.

  Apa Amerika boleh buat? tunggu kita tengok.

  Lawan tetap lawan !!!!

 2. Mohon rakyat merujuk dan menghayati kembali Perlembagaan Persekutuan. Seperti mana umat Islam perlu kembali merujuk dan menghayati al-Quran dan Sunnah dalam menjalani hidup seharian. Dek kerana lupa ‘asal usul’ kerakyatan mereka maka sudah berani ‘nak makan tuan’. Kaum pendatang dan kaum peribumi perlu ingat semua ini. Manakala kaum pendatang tetap selamanya menjadi kaum pendatang walau berapa lama mereka menetap di sini. Begitu juga orang Melayu tetap selamanya menjadi Melayu. Gagak tidak akan menjadi merpati. Itulah fitrahnya. Jangan diusik hak Melayu. Maka kaum pendatang perlulah tertakluk dengan perundangan dan adat istiadat di sini dan bukannya mengikut kehendak yang bertentangan dengan ‘yang di sini’. Lain padang lain belalang: Lain negara lain undang-undangnya. Jangan tak reti bahasa, kata orang.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: