Kenyataan daripada keluarga rapat Saiful

Assalamu’alaikum w.b.t. dan salam sejahtera.
Saya ialah salah seorang dari ahli keluarga Saiful, bapa saudaranya sebelah emak.
Sebagai permulaan, saya bersumpah dengan nama ALLAH, bahawasanya, Saiful dengan penuh kerelaan dan kesedaran serta dalam waras telah pergi ke HKL secara bersendiri ditemani oleh seorang pakciknya. Tanpa dipaksa atau dipengaruhi oleh mana2 pihak.

Nak percaya boleh tak nak pun takper.

Kami sudah beritahu padanya what are the consequences and implication if he proceed to file this case.

Least i can say is he told us ” I’ve got nothing to gain but alot to lose uncle, but in the name of ALLAH, I do this for the sake of this country, keluar dan beritahu kepada orang ramai apa yang telah berlaku. I sacrifice myself in this course.”
Actually, Saiful mengaku dia hampir-hampir hendak membunuh dirinya sendiri sebab tak sanggup untuk meneruskan hidup dalam penipuan, yang mana dia tahu secara jelas dan nyata perangai busok Anwar yang sebenar adalah benar belaka sebagaimana di tohmah.

Feel betrayed, malu yang amat sangat, marah, sedih bercampur baur.
Keadaannya seperti ditelan mati emak diluah mati bapak. Namun, demi kerana Allah dan negara tercinta, dia kata dia sanggup berkorban walaupun aibnya juga akan jadik tontonan dan paparan manusia. Walaupun kehilangan habuan dunia. Baginya, dia sudah menjalankan tugasnya sebagai hamba allah, dia tidak berhutang apa-apa penjelasan dengan manusia ramai.

Andaikata kalau tewas dimahkamah dunia,kami yakin dengan keyakinan haqqul hakiki bahawa di yaumil kiamah nanti kita akan dapat pengadilan dari yang maha Adil.!!
Tuan2, just imagine macamana punya hancur berkecai hati saya bila Saiful buat pengakuan ini!!! Ya Allah, tolong kejutkan aku dari mimpi ini!! Seriously, begitulah perasaan saya pada waktu itu. Mana taknya, saya selalu minta saiful jaga keselamatan dsai.

Give him some extra precautions. Musuh sedang menunggu silap shj. To me dsai is like a shining star that is going to be the greatest statesman of this nation..! Dialah yang akan menyatukan semua bangsa dalam ertikata yang sebenarnya…dan berbagai macam lagi perasaan dan harapan terhadap dsai. Tiba-tiba anak sedara yang kita dok bangga2kan nie, yang bekerja rapat dengan this towering figure nie,tengah buat nation building orang kata….dari mulut anak sedara kita sendiri menyatakan apa yang selama ini saya sangkal dan bangkang habis-habisan!!!…telah berlaku dan dilakukan kes naya nie terhadap anak sedara kita sendiri!!!!

Bagaimana untuk saya respons????

Disatu pihak anak muda yang saya kenal sedari lahir hingga dewasa. Yang kita tahu buruk dan baiknya. Apa makanan kegemarannya, sapa kawan2nya…yang biasa kita kendong dan dodoikan tatkala dari bayi lagi..!

Disatu pihak lagi satu tokoh pemimpin yang kita kagumi dan sentiasa mengikuti setiap perkembangannya, tulisan2nya, idea2nya, ceramah2 dan keberaniannya dalam menegakkan Hak rakyat dan orang2 yang tertindas?!! If you guys is in my place who would you choose??! And what is to believe???

Logically, living by today standards, Saiful orang paling bodoh sekali..! Anwar dah hampir2 menduduki kerusi PM…Saiful ialah setiausaha sulitnya. Bagi orang yang tahu bagaimana berpengaruhnya kalau jadik SS ni kepada tokoh sebesar cam Anwar nie….gila ke hapa nak gi report kes salah laku boss kau…?!

Kau buang satu peluang keemasan yang saya rasa ramai yang “mendendami” kedudukan itu. Kuasa, pengaruh, gelaran dan berbagai macam kemudahan terhampar didepan mata kau, engkau nak buang gitu ajer…hanya kerana nak buat tohmahan dan dakwaan palsu terhadap boss kau ni??! Where’s the logic behind this!!!??

Unless, perkara yang berlaku adalah benar-benar berlaku. Secara jujur saya percaya Saiful berani kerana dia benar….and we as family just advised him to go to HKL seek for forensic service and of course, in order to get that service, it is a must to make a polis report. Kami minta penyiasatan ini dilakukan secara sulit supaya pihak2 yang terlibat (Saiful dan DSAI) tidak diasak oleh public dan media. Tapi ntah macamana, cerita dah bocor…kawan saya kata diorang dapat sms lebih kurang jam 8 malam….Kami dah cemas campur geram, sebab takut kalau2 berlaku kejadian2 yang tidak diingini. Kami meminta pihak polis menjaga keselamatan Saiful agar dia tidak di apa-apakan. Iyalah, anything can happen in this time and moment.

Sedikit fakta diri dan keluarga saya. Semenjak sekolah menengah lagi, dr persatuan pelajar islam sampailah waktu bujang2, ikut perkembangan anwar dengan penuh semangat! Anwar masuk UMNO, aku masuk UMNO, anwar kena penjara, aku keluar UMNO.

Even, mak saya di johor tu, yang hardcore UMNO tupun, bole goyang pendiriannya terhadap UMNO kalau berdebat dengan saya dan adik-beradik saya, yang rata2 sokong pembangkang… Anwarpun ingat siapa arwah mak Saiful bekas pelajar yayasan anda…Saiful bercerita dengan rasa bangga bila dia kata dsai boleh ingat siapa arwah emaknya bila dia mention tentangnya depan anwar.

DSAI, tuan tahu, kita boleh berbohong seluruh alam tapi makhluk yang satu itu tidak boleh dibohongi iaitu diri kita sendiri.Kebenaran dari Allah itu pasti datang menjengah kita.
Hati saya sudah hancur berkecai, ditambahkan lagi, anak saudara sedarah sedaging…anak yang aruah emaknya amanahkan pada kami untuk menjaganya bila beliau “pergi”, terlibat secara langsung dalam terbongkarnya kes ini. Kami tidak beroleh apa2 keuntungan pun akibat isu ini. Tapi demi kerana membela penganiayaan yg berlaku kepada saudara kami, keputusan yang amat pahit dan berat terpaksa kami putuskan.

SEMOGA ALLAH MENYEBELAHI ORANG YANG BENAR DAN BEROLEH KEMENANGAN DUNIA DAN AKHIRAT.

Wassalam.

Anwar Menipu lagi

Nampaknya Anwar yang sentiasa menjadi binatang tunggang DAP kafir harbi dan Yahudi terus menipu pengikutnya yang tidak suka menggunakan otak untuk berfikir. Semua yang dikatakan oleh Anwar adalah benar belaka… dan segala yang buruk tentang Anwar adalah mustahil dan fitnah semata-mata

Anwar takes up refuge offer from Turkish embassy

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Anwar Ibrahim sought refuge at the Turkish Embassy at the invitation of its Ambassador to Malaysia Barlas Ozener.

The PKR de factor leader wrote on his blog at anwaribrahimblog.com that he had gone to the embassy because he feared for his personal safety.

“I was transported to the embassy earlier this morning (Sunday). I thank all those who offered to assist me in this time of need and am grateful to the Turkish ambassador for extending an invitation to me to seek refuge within the embassy,” he said.

Lihatlah laporan daripada Kedutaan Turki mengenai penipuan yang telah dilakukan Anwar. Malu lah.. kedutaan Turki pun tak nak bela manusia bernama Anwar nie.. pasal itu dia terpaksa keluar. Turki nilah negara yang tidak membenarkan pelajarnya memakai tudung ke Universiti… Anwar sememang nak menjadikan Malaysia seperti sebuah negara turki

June 30, 2008 16:40 PM

Anwar Was Never Invited To Turkish Ambassador’s Home, No Political Asylum Request

PUTRAJAYA, June 30 (Bernama) — De facto Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim, who is accused of sodomising an aide and is currently holed-up at the Turkish ambassador’s residence in Kuala Lumpur, was never invited to the diplomat’s home nor had he sought political asylum from the Turkish government.

Foreign Minister Datuk Seri Rais Yatim, after a meeting Turkish ambassador to Malaysia Barlas Ozener at Wisma Putra Monday, told reporters that the diplomat had clarified that Anwar was never invited to his house and that the opposition leader had gone there on his own accord.

“The Malaysian government accepts this explanation. Anwar is not at the ambassador’s house as an asylum seeker but as a guest. It has just been less than 24 hours. If he stays there for a longer period then we might have to take a different stance. The question of political asylum too does not arise,” he said.

————