Tabiat lama Anwar dah datang balik selepas berkuasa!!

Satu laporan polis telah dibuat terhadap Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana didakwa telah meliwat seorang pembantunya.

Laporan tersebut dibuat oleh mangsa yang berusia 23 tahun di balai polis Jalan Travers jam 6 petang tadi.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Muhammad Sabtu Osman mengesahkan laporan tersebut dibuat.

Difahamkan Anwar telah menemui beberapa pemimpin parti dalam satu mesyuarat tergempar lewat malam ini.

Ia menambah, polis dijangka menangkap Anwar tidak lama lagi.

Sementara itu, Anwar dijangka membuat komen mengenai krisis tersebut dalam satu sidang akhbar esok.

Sidang akhbar itu dijangka diadakan selepas Anwar menemui semua ahli Parlimen dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) PKR esok.

Anwar, bekas timbalan perdana menteri dan menteri kewangan, dipecat dari kerajaan pada 1997 kerana didakwa menyalahguna kuasa atau terbabit dalam perbuatan liwat.
Laporan polis terhadap Anwar atas dakwaan liwat
Pada 1999, beliau dijatuhkan hukuman penjara enam tahun atas tuduhan salahguna kuasa dan pada tahun 2000, dijatuhkan hukuman sembilan tahun penjara atas tuduhan liwat.

Bagaimanapun, pada 2004, Mahkamah Persekutuan telah membatalkan sabitan hukuman tersebut dan membebaskan Anwar.

Anwar mendakwa tuduhan terhadapnya itu merupakan satu konspirasi politik terhadapnya, tetapi kerajaan menafikannya.

Tuduhan Terhadap Anwar Benar

PETALING JAYA: Seorang lagi bekas orang kanan Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk S Nallakaruppan semalam, tampil membuat pendedahan mengenai pelbagai pembohongan yang pernah dibuat oleh Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu.

Nallakaruppan yang kini Presiden Parti Bersatu India Malaysia, berkata, Anwar memang seorang yang hebat berkata-kata dan berpidato tetapi apa saja yang diucapkannya adalah tidak benar dan pembohongan semata-mata.

Malah, katanya semua tuduhan yang dilemparkan bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad terhadap Anwar adalah benar, tetapi dia begitu licik memutarbelitkan semuanya untuk mengabui mata orang ramai sehingga dilihat tidak bersalah.

Nallakaruppan yang pertama kali tampil membuat pendedahan mengenai Anwar berkata, beliau tidak berniat menyerang peribadi penasihat PKR itu, tetapi sudah tidak tahan melihat rakyat terus tertipu dengan janji kosong yang hanya untuk memenuhi impiannya menjadi Perdana Menteri.

Kelmarin, bekas Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Prof Dr Chandra Muzaffar membuat pendedahan mendakwa Anwar sebenarnya umpama sesumpah, kerana sentiasa boleh berubah imej mengikut keperluan kepentingannya.

Dr Chandra yang berkerusi roda dan pernah menjadi antara penyokong paling kuat Anwar, berkata beliau membuat pendedahan itu kerana tidak mahu rakyat terus terpedaya dengan helah bekas pemimpin terbabit.

Nallakaruppan juga mengakui Anwar seorang yang hebat berkata-kata, tetapi apa saja yang diucapkannya adalah tidak benar dan penipuan malah sering menukar semua kenyataan Dr Tun Dr. Mahathir untuk disampaikan kepada rakyat.

Beliau turut mendedahkan bagaimana Anwar menjadi pemimpin ‘de facto’ untuk PKR, walaupun ketika itu masih menjalani hukuman di Penjara Sungai Buloh dengan mengawal semua urusan parti menerusi isterinya yang juga Presiden PKR, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail.

Advertisements

One Response

  1. apa lagi Nalla bongkarkan sj cerita sbnar c Nuar ni?? kabarnya Ezam dpt tau sapa sbnarnya dari Nala.

    Anuar dajal sbnr!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: