Akibat Mulut, Badan Binasa : Ibu pejabat DAP dibaling bom petrol

Kekejaman dan kebiadapan DAP kafir harbi terhadap masyarakat Melayu dan Ketuanan Melayu melepasi satu tahap yang baru apabla ibu pejabat DAP Perak di Ipoh menjadi sasaran tiga bom petrol yang dibaling oleh orang yang tidak dikenali awal pagi tadi.

Jika ini adalah salah satu tindakan yang dilakukan oleh orang Melayu, maka ini membuktikan bahawa mereka sudah tidak sanggup lagi melihat Datuk Nizar terus menjadi anjing kepada DAP kafir harbi.

Sejak pengambilan kuasa di Perak, DAP kafir harbi telah banyak membuat keputusan yang seolah-olah menghukum rakyat Melayu Perak yang terus setia mengundi UMNO dalam PRU-12 yang lalu. Pada masa yang sama, bukan Melayu di Perak pula diberikan bermacam-macam kelebihan sebagai ganjaran menyokong DAP kafir harbi menguasai Perak dengan MB besar bonekanya.

Ini terbukti dengan pemberian tanah bernilai lebih SETENGAH BILLION RINGGIT secara percuma kepada bukan Melayu.

Dalam kejadian yang berlaku pada jam 2.20 pagi tadi, dua orang yang menaiki sebuah motosikal dillihat membaling bom petrol itu ke arah pejabat DAP tersebut.

Salah satu daripada bom petrol itu telah memecahkan kaca tingkap pejabat tersebut yang terletak di tingkat dua bangunan kedai di situ, tidak jauh dari bangunan Dewan Undangan Negeri Perak.

Pengerusi DAP Perak yang juga exco kanan kerajaan negeri, Datuk Ngeh Koo Ham memberitahu Malaysiakini bahawa beliau percaya serangan itu bermotifkan politik.

“Bagaimanapun, saya tidak boleh mengulas sama ada ini ada kaitan dengan (isu membabitkan) Karpal Singh,” katanya ketika ditanya sama ada insiden itu ada kaitan dengan kenyataan pengerusi DAP itu yang mempertikaikan kuasa Sultan Perak dalam mengarahkan menteri besar Perak, Datuk Seri Mohammed Nizar Jamaluddin menarik balik arahan menukar pengarah Jabatan Agama Islam Perak, Datuk Jamry Sury baru-baru ini.

Ngeh mengecam serangan tersebut dan menggesa pihak-pihak yang bertanggungjawab melakukannya supaya “menghormati kerajaan negeri yang baru yang dipilih oleh rakyat”.

“Walaupun beberapa tingkap sahaja yang pecah, tetapi kita memandang serius perkara ini,” kata Ngeh, yang meninjau pejabat tersebut bersama dengan beberapa pemimpin DAP yang lain.

Kes dalam siasatan – Polis

Ketika dihubungi, seorang anggota polis berkata, kes tersebut dalam disiasat dan sehingga ini tiada sebarang tangkapan dibuat.

Menurutnya, kes tersebut diklasifikasikan sebagai “merosakkan harta”.

“Kita tidak dapat mengklasifikasikannya sebagai jenayah kerana ia membabit orang yang tidak diketahui,” katanya.

Bagaimanapun, beliau tidak dapat mengesahkan sama ada insiden bermotifkan politik sepertimana yang didakwa oleh Ngeh.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: