Ketuanan Melayu Islam makin pudar di Perak

DAP kafir harbi sekali lagi berjaya menguasai Perak apabila Adun Tronoh (DAP) V Sivakumar a/l Varatharaju

dipilih menjadi Yang Dipertua Dewan, sementara Adun Jelapang (DAP) Hee Yit Foong (DAP) dipilih menjadi timbalannya.

Kenapa kedua-dua jawatan penting ini diberikan kepada kafir harbi? Sekurang-kurangnya salah satu jawatan ini patut disandang oleh seorang Melayu Islam sebagai “check and balance”.

Setelah semua portfolio penting exco kerajaan negeri Perak dibolot oleh DAP, mereka sekali lagi berjaya membolot jawatan penting ini. Nampaknya, mereka telah berjaya menguasai Perak sepenuhnya tanpa perlu memegang jawatan Menteri Besar kerana mereka sudah mempunyai boneka yang cukup senang untuk dicucuk hidungnya.

Apabila DAP kafir harbi menjadi Yang Dipertua Dewan maka senanglah mereka memastikan hanya agenda-agenda politik mereka sahaja mendapat tempat. Isu-isu yang menyentuh hak kepentingan Melayu Perak sudah pasti disisihkan dan mereka akan lebih seronok membahaskan perkara yang akan menguntungkan puak pro kafir harbi.

Kekecewaan saya melihat MB Nizar menjadi anjing suruhan DAP amat menyedihkan dan memalukan saya sebagai umat Islam dan bangsa Melayu. Ternyata MB Nizar lebih sayangkan jawatan politik daripada memperjuangkan agama dan bangsa.

Saya doakan umat Islam Melayu di Perak akan mendapat pembelaan sewajarnya kerana kafir harbi DAP pasti akan cuba menyisihkan mereka dengan menggunakan MB Nizar sebagai boneka.

MB ini hanya melakukan tugasan seperti yang diarahkan oleh kafir harbi dan tidak mempunyai pegangan sendiri. Saya lihat setiap keputusan yang dibuat oleh MB boneka ini hanya menguntungkan puak kafir harbi DAP sahaja. Contoh terdekat ialah pemberian tanah bernilai RM500 juta kepada penyokong pro-DAP dang kelulusan tanah bernilai jutaan RM kepada sebuah kilang yang membiayai DAP kafir harbi semasa PRU 12.

Advertisements

One Response

  1. Salam,

    Kite dulu mengundi selain BN sebab nak imbangkan penguasaan UMNO yang semakin kurang bagi perhatian kat rakyat mudah-mudahan depa sedaq. Bukannya pasai pembangkang tu baguih dan bukan juge niat nak kasi lesen ngan puak-puak kafir harbi jahannam tu memerintah dan buat ikut selera depa.

    Puak ni kalau boleh, depa nak hapuskan sistem raja-raja melayu supaya tak ada lagi yang paling berkuasa dan mengganggu misi-misi keparat depa. Paling kotor dan tak boleh pakai depa ni. Tak dak kebaikan satu apa pun kat Melayu. Tak dak langsung. Taik b**i yang depa nak kasi kita ni hidu. Depa ingat kita ni apa? citt..

    Pasai apa PKR dan PAS sanggup berjalan selari ngan depa? Ni kuasa punya pasailah.. Depa ingat dengan bergabung dengan puak-puak menatang ni, agenda politik depa dapat maju kat depankah? Eh, tak dak pikiaq ka kaum tu pun ada angan-angan nak jadi PM tau, bukan jenis asyik nak duduk kat bawah pelantar je! Jaga-jagalah dengan depa ni… ancaman bahaya kepada melayu.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: