DALAM KENANGAN : Negara Islam berkubur bersama TG Fadzil Noor

Mengenai hasrat Pas menubuhkan negara Islam, Anwar dan Abdul Hadi menjelaskan perkara itu bukan isu yang boleh menyebabkan pertikaian.

“Ia (Negara Islam) tidak dinyatakan dalam manifesto Pas dan tidak lagi disebut sejak sekian lama. Ia bukan lagi satu isu,” kata Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Advertisements

5 Responses

  1. islam bukan hanya dari luaran.. dalaman…
    tak guna juga gelar negara islam kalau dalaman tak ubah perangai macam kafir (ada terasa amik la)

    ~islam 4 life~

  2. nak tambah sikit dr apa yang budak cakap, kalau cakap aje islam tapi islam ala dia aje pun belum tentu, kalau dituduh org lain tak islam pun belum tentu dituduhnya itu tak islam dan yang menuduh tu lebih islam, nama bukan islam belum tentu bukan islam, nama islam pun belum tentu islam. Wong ah Mah pun ada yang islam, sofea? islam ke bukan? apa ada pada nama kan? so selama ni yang beria2 nak buat negara islam sampai dikafirkan org lain yg tak ikut masuk parti dia tu yg dituduh tak nak negara islam tu dah kemana? tersungkur dikaki kafir laktullah? kerana mengejar kuasa? atau kehitaman hati telah menghalang dr melihat kebenaranya? Jangan kata kerna ada yg menghalang.. lalu dislahkan kepada halangan yang tiada wujud.. halangan yang dalam pandangan hati hitamnye… diselubungi kelabu dosa fitnah dan aklak terpesong mengabui akal…

  3. Sapa PAS nak kafirkan orang lain sesuka hati? Abistu apa jadi sekarang? Sanggup lak kompromi ngan DAP Kafir Harbi.. Sebelum ni kata DAP dan Syaitan sama saja, tp sekarang sanggup lak bersalam duduk semeja ngan syaitan2 tu? sudahlah… cakap tak serupa bikin…

  4. Itulah PAS sekarang ini, mengunakan AL-Quran dan Hadis untuk kepentingan politiknya, orang Islam yang tidak menyokongnya adalah kafir dan kalau yang original adalah bangsa kafir yang menjadi rakan baik mereka yang berkata NO ISLAMIC COUNTRY you’re me best friend .

    Kepada ahli PAS cuba buat research mengenai perjuangan parti anda yang asal dan nilaikan dengan tindak tanduk pemimpin anda sekarang .. Menunggu negara Islam atau menuju negara Kafir ?? Dapatkah pemimpin PAS mengislamkan fikiran lim kit siang, karpal singh, lim guan eng, teresa kok, ronnie liu, tian chua .. etc … bagi membentuk the real negara Islam…??

  5. kl mereka buat terus tk jadi kafir….walaupun yg jd teman mereka itu kafir harbi

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: