• Recent Posts

  • Blog Stats

    • 13,747 hits
  • Top Clicks

    • None
  • Top Posts

  • Advertisements

MB Nizar ayam sabung baru DAP

Sejak memegang jawatan Menteri Besar Perak hasil belas ehsan DAP, MB Nizar kini menjadi ayam sabung kesayangan DAP kafir harbi. Begitulah murahnya sebuah perjuangan Islam, harganya semurah jawatan MB sementara yang dipinjamkan.

Menurut maklumat disampaikan, MB Mohd Nizar menyokong sepenuh hati perlantikan 6 wakil rakyat DAP kafir harbi dalam exco dalam kerajaan Perak. Dia turut memburuk-burukan bahawa 20 NGO di Perak yang menentang perlantikan itu sebagai bukan kehendak rakyat tetapi demi kepentingan peribadi mereka sahaja. Tapi pada pandangan saya, MB Nizar menyokong perlantikan 6 exco bukan Melayu itu adalah demi kepentingan peribadinya serta perjuangan politik sempitnya.

Sesiapa yang telah mendengar bagaimana Nizar berhujah semasa cuba mempertahankan perlantikan DAP kafir harbi sebagai exco majoriti di negeri majoriti penduduk Melayu semalam, semesti mula merasa meluat dan keji dengan sikapnya. Saya pun apabila mendapat maklumat mengenai caranya berhujah, mula membayangkan bahawa Nizar ini bukan setakat menjadi ayam sabung kepada DAP malah tidak keterlaluan jika saya gelarkan sebagai anjing salakan DAP. Sekarang ini DAP tidak perlu bersuara langsung dalam kes ini, kerana mereka sudah mempunyai anjing salakan baru untuk membuat bising.

Orang ramai sudah mula hilang rasa hormat kepada Nizar kerana sikapnya yang seolah-oleh menjadi anjing kepada DAP kafir harbi. Dia ternyata sudah lari jauh daripada perjuangan Islam asalnya semata-mata tergila-gilakan kuasa dan pangkat sebagai menteri besar.

Semalam, saya mendapat maklumat ramai pemimpin tempatan dari kampung-kampung di Perak mula cukup meluat, menyampah dan menyesal mendapat Menteri Besar seperti Nizar walaupun dia boleh digelar ulamak. Ura-ura sejak semalam mengatakan ketua-ketua kampung akan meletakkan jawatan setelah mendengar hujah-hujah Nizar yang menyokong perlantikan 6 wakil DAP sebagai exco Perak akhirnya ternyata benar.

Hari ini Bernama melapor seramai 876 ketua kampung di seluruh Perak akan meletakkan jawatan beramai-ramai mulai 1 Mei sebagai tanda protes kepada kepimpinan Nizar. Turut dilaporkan 13,140 ahli Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) akan turut berbuat demikian.

MB Nizar ini agaknya tidak mengikuti perkembangan semasa. Dia terleka dalam dia sedang mempertahankan DAP, DAP pula sedang merancang untuk mengubah perlembagaan tubuh negeri bagi membolehkan bukan Melayu boleh dilantik sebagai MB tanpa perlu persetujuan Sultan. Jika ini benar-benar berlaku, Nizar boleh mengucapkan selamat tinggal pada jawatan MB. Saya harap MB Nizar bergembira menjadi anjing salakan kepada DAP dan bangga menjadi MB boneka DAP!!

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: