• Recent Posts

 • Blog Stats

  • 13,747 hits
 • Top Clicks

  • None
 • Top Posts

 • Advertisements

Bukti DAP adalah Kafir Harbi

Sebuah negara Islam yang tertegak berdasarkan Al-Quran dan As-Sunnah akan membahagikan orang yang bukan Islam kepada dua golongan .

 • Golongan pertama : Kafir zimmi (ahlu zimmah) : kafir yang tidak memerangi orang Islam
 • Golongan kedua: Kafir harbi (ahlul harb): iaitu kafir yang memerangi orang-orang Islam .

Golongan yang pertama , adalah golongan yang tunduk dengan pemerintahan Islam . Mereka membayar jizyah ( cukai tahunan ) kepada pemerintah . Mengenai golongan ini Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksudn:

“Sesiapa yang menyakiti zimmi , sesunguhnya ia menyakitiku , sesiapa yang menyakitiku sesungguhnya ia menyakiti Allah.”

Al Quran membezakan antara kafir yang sanggup berdamai dengan orang Islam yang berbeza dari kafir yang bermusuhan terang-terangan dengan ummat Islam serta ajaran Islam.

Golongan yang kedua ialah yang sentiasa mempersoalkan hukum-hukum agama Islam, kewujudan negara sebagai negara Islam dan Islam sebagai agama rasmi, keluhuran perundangan Islam dan kewajaran melakukan urusan jual beli mengikut Islam seperti Takaful dan Bank Islam.

Kita boleh melihat DAP sentiasa cuba memerangi agama Islam di Malaysia. Sebagai contoh, DAPlah yang sebenarnya mengetuai penubuhan dan mengerak Kumpulan Artikel 11 yang secara langsung menetang agama Islam. Peguam-peguam licik daripada DAP selaku penerajui gerakan ini secara langsung telah mengadakan banyak program seminar penggubalan agama islam sebagai agama rasmi yang tertulis dalam perlembagaan persekutuan. Mereka turut menyumbangkan banyak artikel yang menghina agama Islam serta kewajaran meletakkan Islam sebagai agama rasmi di Malaysia. Dalam banyak seminar anjuran mereka, agama Islam, Nabi Muhmmad dan undang-udang syariah telah diherdik dan dihina secara lantang sebagai tidak adil dan sebagainya.

Tidak cukup dengan itu ketua-ketua agama negeri dan negara kita iaitu Sultan dan Agong turut menjadi cacian dan hinaan mereka dan kewajaran Sultan dan Agong memayungi kedaulatan agama Islam tetapi tidak agama lain. Oleh sebab ini, mereka jugalah dalang yang turut menjalankan gerakan untuk menghapuskan kuasa Sultan dan Agong kerana kononnya tidak adil dan bersifat perkauman kerana meletakkan agama Islam lebih tinggi dari agama lain.

Malah, DAP turut mencari segala macam kesalahan umat Islam termasuk pegawai-pegawai Majlis Agama Islam yang berjuang untuk mendapatkan hak pengebumian mualaf yang sudah meninggal dunia. Peguam-peguam DAP ini jugalah yang turut berjuang di Mahkamah Sivil mewakili orang kafir yang lain untuk menidakkan pengebumian mualaf yang telah meninggal ini mengikut cara Islam. Mereka menggunakan pelbagai helah untuk menjatuhkan kredibiliti pegawai-pegawai agama Islam dan memburuk-buruk serta menfitnah mereka demi untuk memenangi kes tersebut.Jika ini tidak dilihat sebagai menentang Islam maka buta hatilah kita.

DAP juga tidak pernah mengisytiraf pemimpin Melayu Islam yang memerintah Malaysia termasuk Agong dan Sultan. Jika mereka kelihatan seolah-olah menghormati pun hanya dilakukan dengan penuh kepura-puraan kerana cuba mengaburi mata majoriti umat Islam di Malaysia.

Dalam usaha untuk terus mengekalkan orang Melayu Islam di kampung-kampung sebagai bangsa yang mundur dan senang ditindas. Mereka turut cuba menghapuskan hak keistimewaan Melayu dan Dasar Ekonomin Baru yang khusus untuk membantu menaikkan taraf hidup umat Islam.

DAP turut menentang sebarang usaha menjadikan Malaysia sebagai negara Islam, sama ada dalam versi yang diisytiharkan oleh UMNO ataupun yang mahu diwujudkan oleh Pas. Lihatlah Youtube yang terdapat di sini https://antidap.wordpress.com/?p=29 betapa membuktikan Lim Kit Siang selaku ketua DAP kafir harbi dengan lantangnya menolak penubuhan Negara Islam . Karpal Singh selaku orang kedua paling berkuasa dengan bongkahnya mengatakan “Langkah mayatnya dahulu sebelum Malaysia hendak menjadi Negara Islam”. Bukan ini secara langsung membuktikan pemimpin DAP menentang negara Islam?

Ayat-ayat al-Quran menunjukkan orang-orang bukan Islam termasuk `kafir harbi tidak diperangi kerana kekufuran mereka ataupun istilah yang dipakaikan ke atas mereka sebaliknya hanya diperangi apabila mereka bertindak memerangi umat Islam dan negara Islam.

Dalam surah al-Mumtahanah; 839, Allah swt ada menyatakan :

“Allah tidak melarang kamu berbuat baik dan adil terhadap orang yang tidak memerangi kamu kerana agama (kamu), dan tidak mengeluarkan kamu dari kampung halaman kamu; sesungguhnya Allah mengasihi orang yang berlaku adil. Sesungguhnya Allah hanya melarang kamu daripada menjadikan teman rapat orang yang memerangi kamu kerana agama (kamu), dan mengeluarkan kamu dari kampung halaman kamu, serta membantu (orang lain) untuk mengusir kamu. Dan (ingatlah), sesiapa yang menjadikan mereka teman rapat, maka mereka itulah orang yang zalim.

Bagi saya dalam konteks semasa, ayat yang merujuk kepada “mengeluarkan kamu dari kampung halaman kamu” juga bermaksud menidakan hak keistimewaan kita sebagai orang Melayu di Malaysia serta cuba meminggir orang Melayu Islam dengan penghapusan DEB.

Berdasarkan senarai pendek di atas, bukankah jelas lagi nyata bahawa DAP sememangnya memerangi agama Islam. Oleh itu, mereka sememangnya layak digelar kafir harbi. Dan ingatlah pada zaman Nabi Muhammad SAW, orang Yahudi dan Nasrani adalah golongan kafir harbi. Pada masa itu turun Al Maidah ayat 51 yang berbunyi :

“Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani menjadi pemimpin-pemimpinmu. Karena sebagian mereka adalah pemimpin bagi sebahagian yang lain…”

Advertisements

One Response

 1. Ketika ia terang-terang menentang Islam, maka halal darahnya…Menentangnya mendapat ganjaran yang besar di sisi Allah.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: