DAP kurang ajar cuba ubah Perlembagaan Perak

Satu forum umum telah dianjurkan oleh The Star and the Asian Centre for Media Studies pada 24/03/2008 di Menara Star. Dalam forum tersebut, ahli parlimen DAP kafir harbi iaitu Tony Pua and Charles Santiago telah menyatakan bahawa pakatan BR (dahulunya dikenali BA) sedang berusaha untuk mengubah Perlembagaan di Perak. Ini bagi membolehkan bukan Melayu dan bukan Islam dilantik sebagai Menteri Besar Perak

Tanpa memikirkan kesan buruk dan perasaan orang Melayu, DAP dengan lantangnya menyuarakan bahawa perubahan perlembagaan ini adalah persetujuan kolektif rakyat Malaysia hasil daripada keputusan Pilihanraya ke-12. Betul ke rakyat Malaysia terutamanya Melayu Islam bersetuju dengan tindakan DAP ini?

Tony Chua turut mengatakan bahawa legasi di mana hanya orang Melayu Islam boleh menjadi Menteri Besar adalah satu beban yang besar yang terpaksa dipikul oleh masyarakat Malaysia hari ini.

Wow, lihatlah bagaimana DAP menggambarkan bahawa kewajipan melantik orang Melayu Islam sebagai Menteri Besar sebagai satu bebanan. Adakah DAP bermaksud apabila orang Melayu menjadi MB, maka ianya menjadi satu bebanan kepada rakyat Malaysia? Adakah ini bermaksud bahawa jika DAP kafir harbi menjadi MB, maka semuanya akan menjadi indah dan baik ?

Lihatlah betapa biadapnya, ahli Parlimen DAP ini!! Baru sahaja mempunyai sedikit kuasa politik mereka telah berkira-kira untuk mengubah perlembagaan negeri demi kepentingan sempit politik mereka. Ya, kita tahu bahawa DAP mempunyai majoriti di Perak dan ingin menjadi Menteri Besar tetapi terhalang kerana peruntukan undang-undang yang ada. Beginilah sikap sebenar DAP kafir harbi ini, mereka ini ibarat lintah yang hanya ingin menghisap darah orang Melayu.

Ingatlah, bahawasanya, orang Melayu seperti saya dan ramai lagi tidak akan sekali-kali membenarkan perkara ini berlaku tanpa sebarang tentangan daripada kami!!! Menukar perlembagaan negeri bukanlah sesuatu perkara yang kecil. Ianya akan menyentuh sensitiviti kaum Melayu Islam di Malaysia.

Bangsa kafir harbi DAP seperti inikah orang-orang Melayu masih ingin julang sebagai wira bangsa? Mereka ini melakukan banyak tindakan yang seolah-olah cuba membela nasib Melayu. Hakikat yang sebenarnya mereka hanya mahu menguasai politik tanahair kita. Hanya orang Melayu yang bodoh, sombong sahaja yang mudah tertipu dengan permainan politik kotor DAP.

Ingatlah wahai orang-orang Melayu, sesungguhnya sekarang ini hanya bidang politik sahaja yang kita kuasai sepenuhnya. Jika kita mula memberikan kuasa politik kepada DAP kafir harbi ini, maka kita hanya akan menjadi pak turut dan kuli di Tanah Melayu.

Advertisements

One Response

  1. Betulkah apa yg sedang berlaku ini?
    Marilah sahabat2 semua… kite kuatkan lagi ikatan sesama bangsa.. jangan biarkan ia musnah begitu sahaja…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: